Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Όταν ο Άγιος Ιωάννης της Αμφιάλης έγινε αόρατος στους διώκτες του




Ο Άγιος Ιωάννης της Αμφιάλης
Επί Σπυρίδωνος Βλάχου, αρχιεπισκόπου της εκκλησίας της Ελλάδος νέου ημερολογίου, έλαβε χώρα μεγάλος διωγμό κατά των γνησίων ορθοδόξων χριστιανών και βεβαίως και κατά του π. Ιωάννου.


Ο Αρχιεπίσκοπος της  Εκκλησίας της Ελλάδος νέου ημερολογίου και μέγας διώκτης των γνησίων ορθοδόξων χριστιανών Σπυρίδων Βλάχος
 Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να συλλάβουν τους Αρχιερείς και τους ιερείς των αγωνιζομένων γνησίων ορθοδόξων χριστιανών και να τους οδηγούν στα υπόγεια της αρχιεπισκοπής Αθηνών της εκκλησίας της Ελλάδος νέου ημερολογίου, όπου τους κούρευαν, τους ξύριζαν και τους αποσχημάτιζαν.


π. Νικόλαο Σμυρλής. Ένα από τα θύματα του φανατισμού των καινοτόμων της Εκκλησίας της Ελλάδος
 Την περίοδο αυτήν, οι αστυνομικοί έφθασαν στην Μονή του Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης και ως λέοντες βρυχώμενοι όρμησαν εντός του Ιερού Ναού για να συλλάβουν τον π. Ιωάννη. Εκείνη την στιγμή, αυτός βρισκότανε εντός του Ιερού, πλησίον της Αγίας Τραπέζης προσευχόμενος. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο Ιερό και γύριζαν πέριξ της Αγίας Τράπεζας, αλλά χωρίς να βλέπουν τον π. Ιωάννη και έτσι, δεν τον άγγιξαν καθόλου και έφυγαν άπρακτοι.


Ιερομόναχος Αρτέμιος. Πάσχει για την αγάπη της Πίστεως


 Έτσι λοιπόν, θαυματουργικός ο Πανάγαθος Θεός τον γλύτωσε από τα χέρια των διωκτών του, από το κούρεμα, το ξύρισμα και τον αποσχηματισμό. 



Εκείνη την ημέρα όμως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε πνευματικά παιδιά του Γέροντος, οι οποίοι ακολουθούσαν το  παλαιό ημερολόγιο και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα για να τιμωρηθούν για το μεγάλο τους αδίκημα ότι δεν εγκατέλειψαν την πατροπαράδοτη πίστη τους. Ο σεβάσμιος π. Ιωάννης, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό έκανε θερμή προσευχή για τα τέκνα του αυτά, ώστε να αποφευχθεί η αυτών τιμωρία. Πράγματι οι πέντε αυτοί «φανατικοί φονταμενταλιστές» Χριστιανοί αθωώθηκαν από τον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:
Ἡ Διακήρυξις τῆς Ἁγιότητος τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου τῆς Ἀμφιάλης τοῦ νέου Ἐλεήμονος
Άγιος Ιωάννης Αμφιάλης Πειραιώς «Ο Γέρων της αγάπης και πατήρ των πτωχών»
Η επίσκεψη του Αγίου Ιωάννη της Αμφιάλης στον Άγιο Ιερώνυμο της Αιγίνης.
Όταν ο Άγιος Ιωάννης της Αμφιάλης έγινε αόρατος στους διώκτες του
Ὁμιλία στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Νέο Ἐλεήμονα ὑπὸ τοῦ Σεβασμιοτάτου κ. Χρυσοστόμου
Ομιλία για τον Άγιο Ιωάννη της Αμφιάλης τον νέο ελεήμων υπό του θεοφιλεστάτου κ. Κλήμεντος